2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor azt várja, hogy a politikai vezetők állást foglaljanak Tudose nyilatkozatai kapcsán

2018. január 22. 18:28, utolsó frissítés: 18:28

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke azt nyilatkozta hétfőn Nagyváradon: várja, hogy a politikai vezetők nyilvánosan állást foglaljanak Mihai Tudose volt miniszterelnök székely zászlóval kapcsolatos nyilatkozatának ügyében.

Kelemen a volt miniszterelnök azon nyilatkozatára utalt, amely a halálbüntetés visszavezetését helyezte kilátásba a székely zászlók 'lobogása' miatt.

'Bocsánatkérést vártam a volt miniszterelnöktől és nyilvános állásfoglalást a politikai vezetőktől. Sajnos, jó néhány nap eltelt, és két személyiség nyilatkozatán kívül semmilyen reakció nem volt. Victor Ponta elhatárolódott ettől a kijelentéstől és Viorica Dăncilă visszautasította azt. Ez így nagyon kevés. Sem a kormánykoalíció vezetőinek álláspontját nem ismertük meg, sem az ellenzék vezetői nem tolongtak, hogy mondjanak valamit. Sem a Nemzeti Liberális Párt (PNL), sem a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), sem a Népi Mozgalom Pártja (PMP) vezetői. Ebből a szempontból kissé aggódom, mert ez vagy azt jelenti, hogy egyetértenek Tudosével, ami rendkívül súlyos lenne, vagy pedig azt, hogy tartanak valamitől. Két hét csend. Elmondtam és most megismétlem: várom a politikai vezetők állásfoglalását' - nyilatkozta Kelemen Hunor.

Kelemen hozzátette: néhányan magánszemélyként felhívták telefonon és elmondták, hogy nem értenek egyet Tudose kijelentésével, de ezt nem tartja elégségesnek.

'Így mi, az RMDSZ, de az emberek, a román és a nemzetközi társadalom is azzal az érzéssel marad, hogy Romániában a politikai elit nem határolódik el az ilyen kijelentésektől' - nyilatkozta Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor rész vesz Nagyváradon a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett eseménysorozaton.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS