2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Találkozott Dăncilă az RMDSZ-szel

2018. január 23. 15:42, utolsó frissítés: 19:07

Liviu Dragnea a Szociáldemokrata párt (PSD) elnöke és Viorica Dăncilă a párt miniszterelnök-jelöltje kedd délután találkozott az RMDSZ frakciójával.


A találkozó után Liviu Dragnea újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a találkozón nem volt alkudozás, hanem a miniszterelnök-jelöltnek kérdéseket tettek fel az oktatással, közigazgatással, egészségüggyel, infrastruktúrával, a közalkalmazottakkal kapcsolatban, Európai Uniós támogatásokról, Románia soros elnökségéről. „ Remélem, hogy sokkal jobb együttműködés alakul majd ki”, tette hozzá a pártelnök. Dragnea azt is elmondta, hogy az autonómia témája nem került szóba az egyeztetés során.

Viorica Dăncilă elmondta, hogy ismertette az RMDSZ politikusaival a kormányprogramot és válaszolt a Szövetséget kérdésekre. A miniszterelnök-jelölt újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az RMDSZ nem kérelmezte a párt kormánykoalícióra lépését.

"Nem hangzott el ilyen igénylés az RMDSZ részéről, és ha nem volt ilyen igénylés, nem hiszem, hogy szükség lenne válaszra (...) Ilyesmiről nem beszéltünk (államtitkári tisztségekről - szerk. megj.). Szerintem az RMDSZ azt akarta látni, hogy milyen a hozzáállásom, hogyan fogunk dolgozni a jövőben. Egyetértettünk abban, hogy kiegyensúlyozott, párbeszéden alapuló, nyitott munkamódszerre van szükség, ahogyan azt megszoktam az Európai Parlamentben, és amit Romániában is alkalmazni fogok" - mondta Dăncilă.

A kijelölt kormányfő is megerősítette, hogy az egyeztetésen nem beszéltek a nemzeti kisebbségek jogairól.

"Bemutattam a kormányprogramot, majd pedig válaszoltam számos kérdésükre, amelyek európai ügyekkel, uniós alapokkal, közös agrárpolitikával voltak kapcsolatosak, illetve a pártelnök által is említett belpolitikai kérdéseket érintettek" - tette hozzá a kijelölt miniszterelnök.

Viorica Dăncilă ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az RMDSZ támogatni fogja a parlamenti szavazáson az új kormányt. (agerpres/digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS