2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: Dăncilă pontosan ismeri a szakterületeket és tudott válaszolni a kérdésekre

2018. január 23. 16:04, utolsó frissítés: 16:08

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök arról beszélt, hogy keddi egyeztetésük alkalmával Viorica Dăncilă kijelölt miniszterelnök úgy válaszolt a szövetség küldöttségének kérdéseire, hogy közben nem nézett a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökére, Liviu Dragneára.

„Tetszett, hogy minden kérdésre úgy válaszolt, hogy közben nem nézett Dragnea pártelnökre. Mindaz, amiről a médiában szó volt, miszerint nem tud dolgokat, nem válaszol, nem igazolódott be. (...) Pontosan ismerte a szakterületeket, tudott válaszolni a kérdésekre. Nem úgy tűnt, hogy olyan ember lenne, aki mástól várja, mit kell mondania”, nyilatkozta a sajtónak az RMDSZ elnöke.

Kelemen hozzátette, oktatással, infrastruktúrával és regionális fejlesztéssel kapcsolatos kérdésekről tárgyaltak Dragneával és Dăncilával.

„Megvárjuk a kormányprogramot és a kormánytagok listáját. Ma a miniszterekről nem esett szó. Rájuk tartozik, hogy kik lesznek a miniszterek és mikor”, fogalmazott a szövetségi elnök, hozzátéve, arról, hogy az RMDSZ bizalmat szavaz-e vagy sem az új kabinetnek, a miniszterjelöltek szakbizottsági meghallgatását követően, a két parlamenti frakció együttes ülésén döntenek, amelyre kedden 12 órától kerül sor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS