2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: az emberek panaszait meg kell hallgatni

2018. január 23. 20:35, utolsó frissítés: 20:35

A demokrácia része a tiltakozáshoz való jog, az emberek panaszait meg kell hallgatni - nyilatkozta a legutóbbi demonstrációk kapcsán Viorica Dăncilă. A kijelölt miniszterelnök kifejtette, a tüntetéseknek békéseknek kell lenniük.

"Nem hiszem, hogy erőszakkal eredményt lehet elérni (...), az emberek panaszait viszont meg kell hallgatni" - mondta. Dăncilă rámutatott: nem látta a csendőrség szombat esti fellépéséről készült felvételt.

"Azt látom, hogy az emberek elégedetlenek. Miután beiktatnak miniszterelnöknek, megnézzük, mit kell tennünk ahhoz, hogy az emberek abbahagyják a tüntetéseket" - nyilatkozta a kijelölt miniszterelnök.

Az igazságügyi törvények módosításával kapcsolatban kijelentette: kerülni kell az általánosítást.

"Meg kell nézni, hogy az igazságügyi törvények kapcsán mi az, ami elégedetlenséget szül. Én azt láttam az Európai Parlamentben, hogy konkrét dolgokról kell beszélni: megmondod, hogy pontosan mi az, ami nem tetszik, és akkor megnézzük, hogy kell-e valamin változtatni vagy sem. Nem tartom építő jellegű hozzáállásnak annyit mondani, hogy 'elégedetlen vagyok a törvénnyel'. Az az építő hozzáállás, ha megmondod, hogy a törvényből mi az, ami nem tetszik, hogy megnézhessük, valós alapja van-e elégedetlenségednek, vagy az a tények hiányos ismeretéből fakad" - mondta Dăncilă.

A kijelölt miniszterelnököt arról is kérdezték, elfogadja-e, hogy kabinetjében olyan miniszterek legyenek, aki ellen bűnügyi eljárás folyik.

"Nem tudok erre a kérdésre válaszolni (...). Én európai parlamenti képviselő vagyok, és megszavaztam az ártatlanság vélelméről szóló jogszabályt, amelynek értelmében mindenki ártatlan addig, amíg jogerősen el nem ítélik, és hogy a bíró szolgáltatja az igazságot. Én, európai parlamenti képviselőként, ezt így tudom. (...) Lássuk, hogyan vélekedik a végrehajtó bizottság" - mondta Viorica Dăncilă. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS