2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Paul Stănescu: amennyiben vád alá helyeznek, benyújtom lemondásomat

2018. január 25. 11:28, utolsó frissítés: 11:34

A Legfelsőbb Bíróság február 8-ra halasztotta csütörtökön a döntést az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérésével kapcsolatban, amelyben annak a bűnügyi pernek az újrafelvételét kéri, amelyben Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes is érdekelt.


A halasztást azzal indokolták, hogy a többi érintettnek nem volt ügyvédje.

Paul Stănescu megjelent a Legfelsőbb Bíróságon és azt nyilatkozta, hogy amennyiben vádat emelnek ellene, lemond miniszterelnök-helyettesi tisztségéről.

„2010-ben a számvevőszék vizsgálódott és megállapította, hogy minden rendben van. Ezt követően egy állampolgár, akit az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint nem sikerült beazonosítani, feljelentést tett az Alro Slatina labdarúgócsapat finanszírozásával kapcsolatban és újabb kivizsgálás indult.

A craiovai DNA megállapította, hogy nem történt károkozás és lezárta az ügyet. 2018. január 17-én a DNA, előttem ismeretlen okból, perújrafelvételt kért. A döntést elhalasztották.

Egy dolog legyen világos: amennyiben vád alá helyeznek, akkor én, Paul Stănescu, benyújtom lemondásomat a miniszterelnöknek, nyilatkozta Stănescu.

A DNA kérését 2018. január 17-én iktatták, Stănescun kívül érintett felek az ügyben még Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman és Remus Manolache.

Igazságügyi források úgy tudják, hogy az eljárás a számvevőszék feljelentése nyomán indult, egy labdarúgó csapat finanszírozásával kapcsolatos hűtlen kezelés miatt.

Paul Stănescu 2008 júniusa és 2016 júniusa között Olt Megye Tanácsának elnöke volt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS