2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Veszélyes gyógyszerekkel kereskedő bűnszervezetet számolt fel a DIICOT Kolozsváron

2018. január 25. 12:36, utolsó frissítés: 12:43

Veszélyes gyógyszereket csempésző bűnszervezet felszámolása érdekében 47 házkutatást tartott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya Kolozs, Beszterce-Naszód és Neamţ megyében.


Az ügyészek szerint a bűnszervezet 55 millió lejre tett szert a feltételezett bűncselekmények révén.

A DIICOT közleménye értelmében a veszélyes gyógyszerek (Kodein, Xanax, Dormicum, Ultracod, Zolpidem, Diazepam, Bromazepam, Alprazolam, Midazolam) hazai és külföldi forgalmazására szakosodott bűnbanda 2012 és 2017 között tevékenykedett Kolozsváron.

A gyógyszereket magas áron értékesítették, majd különféle cégeknek utalták a pénzt, a törvényesség látszatát keltve.

A nyomozó hatóságok szerint gyógyszerészek segítségével kolozsvári és besztercei patikáktól szerezték be a szigorú ellenőrzés alatt álló szereket. A vevők egy call-centernél rendelték meg az árut, amelyet on-line patikák weboldalain hirdettek.

A csoport tagjai ügyfeleik számára orvosi vizsgálatokat is szimuláltak, elhitetve velük, hogy valós szakember ajánlja nekik a gyógyszereket. Hogy kézhez kapja a megrendelt szereket, a vevőnek előleget kellett átutalnia pénz vagy Bitcoin formájában. Ezt követően a csoport tagjai postán adták fel a főként az Amerikai Egyesült Államokba küldött - árut - tájékoztat a DIICOT. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS