2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nő a légúti megbetegedések száma Hargita megyében

2018. január 25. 19:04, utolsó frissítés: 19:04

Nő Hargita megyében a légúti megbetegedések száma.


A megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője, Tar Gyöngyi szerint az elmúlt héten 961 felső légúti megbetegedést regisztráltak, míg a január 8-a és 14-e közötti napokban 684 esetet jegyeztek.

A tüdőgyulladással orvoshoz fordulók száma csökkent: múlt héten 36 ilyen beteget regisztráltak, akik közül hatan szorultak kórházi kezelésre. Előző héten 44 esetet jegyeztek, és 18 személyt utaltak kórházba.

Influenzás megbetegedés ebben az idényben még nem volt Hargita megyében.

Tar Gyöngyi szerint a fokozottan veszélyeztetettek csoportjához tartozók közül hozzávetőlegesen hétezer személy kapta meg az influenza elleni vakcinát, és további 1.500 adag oltóanyag áll még rendelkezésre a családorvosoknál.

A szakember azt ajánlja a lakosságnak - mind a kockázati csoportokhoz tartozóknak, mind azoknak, akik úgy érzik, ki vannak téve a megfertőződés veszélyének -, hogy oltassák be magukat, a szülőknek azt javasolja, hogy betegen ne vigyék gyermeküket közösségbe, a pedagógusoknak pedig hogy ne fogadják be a beteg gyermekeket. A megbetegedések elkerülése érdekében kerüljék a zsúfolt helyeket, étkezzenek változatosan, fogyasszanak vitaminokban gazdag élelmiszereket, öltözzenek rétegesen és szellőztessenek gyakran. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS