2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétfőn szavaz a parlament plénuma a Dăncilă-kabinet beiktatásáról

2018. január 26. 16:15, utolsó frissítés: 16:15

A parlament két házának vezetősége úgy döntött pénteken, hogy hétfőre rendkívüli ülésszakra összehívja a parlament plénumát, hogy a Dăncilă-kabinet beiktatásáról szavazzon.

A kijelölt minisztereket 8 és 14 óra között hallgatják meg az illetékes parlamenti bizottságok. A plénum 15 órakor ül össze. A kijelölt miniszterelnök bemutatja a kormányprogramot és a kormány javasolt névsorát, amelyet vita, majd szavazás követ, vázolta programot Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke.

Viorica Dăncilă
kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta pénteken, hogy fontos célnak tekinti a kormányzás európai dimenziójának felfrissítését és a stratégiai partnerségi kapcsolatok életbeültetését.

„Néhány tárcavezetői tisztségre több jelölés is érkezett, de a legtöbb esetben egymás javára visszaléptek a kollégák, úgyhogy egy minisztérium élére maradt két jelölt, az esetben a szavazás döntött.

Minthogy számomra fontos a kormányzás európai dimenziójának felfrissítése és a stratégiai partnerségi kapcsolatok életbeültetése ezért úgy döntöttem, hogy változtatok a kormány struktúráján is: az európai alapok minisztériuma önálló intézménnyé válik, és létrehoztam egy miniszterelnök-helyettesi tisztséget, azzal a céllal, hogy életbe ültessük a stratégiai partnerségi kapcsolatokat, főleg az Amerikai Egyesült Államok tekintetében”, nyilatkozta Viorica Dăncilă a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága ülésének végén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS