2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az új kormányban szinte senki sincs a helyén a PNL elnöke szerint

2018. január 26. 18:56, utolsó frissítés: 18:56

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt nyilatkozta pénteken Slatinán, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) által javasolt kabinetben "szinte senki sincs a helyén".

A liberális elnök szerint a javasolt személyek "nem ismerik a rájuk bízott szakterületet". Orban azt mondja: a helyzet korábban is ez volt, ráadásul a miniszterek is felkészületlenek és "pocsék minőségűek" voltak.

Ludovic Orban szerint Viorica Dăncilăt semmilyen érdeme nem minősíti a miniszterelnöki tisztségre, leszámítva azt, hogy "Dragnea szolgája". Bírálta a kabinet többi tagját is, például, Olguţa Vasilescut, aki - meglátása szerint - a kormányprogramba foglaltak 97 százalékát nem teljesítette, de Stănescu kinevezésével is elégedetlen (regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős miniszter), mert "az egész ország oda jut, mint Olt megye". "Szinte senki sincs a helyén" - hangoztatta Orban.

Úgy véli, Lucian Şova, korábbi távközlési, mostani közlekedési miniszternek "köze nincs a szakmához", Graţiela Gavrilescu pedig, aki maradt a környezetvédelmi tárca élén, "semmit nem tudott beváltani Románia vállalásaiból, így bírságokat hozott a nyakunkba". Anton Anton egyetemi tanárról (energiaügyi minisztérium) úgy vélekedett, hogy "lehetnek bizonyos ismeretei", de ettől még - Orban szerint - "nem biztos, hogy meg tudja különböztetni az egyenáramot a váltóáramtól, vagy ki tud cserélni egy villanykörtét".

Ludovic Orban részt vett pénteken a PNL Olt megyei szervezete elnökének megválasztásán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS