2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eljárás indul Tamás Sándor ellen a Ku Klux Klanos kijelentései miatt

2018. január 26. 19:25, utolsó frissítés: 19:25

"Háborús bűnök és emberiség ellen elkövetett népirtás nyilvános támogatása, illetve legionárius és demagóg eszmék nyilvános hirdetése" vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök ellen - számol be a Maszol.ro. Tamás Sándorral péntek délután a brassói ügyészségen ismertették a vádakat.


Az eljárást Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjének panasza miatt indították.

Diacon amiatt tett feljelentést, mert Tamás Sándor a Kauflandos miccs-botrány után úgy nyilatkozott, hogy: "A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klan, állami segédlettel alkalmazzák a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot". A Kovászna megyei tanácselnök akkor Mircea Diacont, a háromszéki fogyasztóvédelem vezetőjét is kritizálta.

Diacon az eset után úgy nyilatkozott, hogy: "Úgy tűnik, Tamás Sándor nem ért egyet azzal, hogy ez az intézmény végezze a dolgát. Szakmailag sértve éreztük magunkat, ezért kértük a CNCD-t és az ügyészséget, vizsgálják meg, hogy Tamás Sándor kijelentései bűncselekménynek minősülnek-e". (maszol, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS