2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

USR: felkészületlen, feddhetetlenségi problémákkal küzdő miniszterek alkotják az új kormányt

2018. január 26. 19:31, utolsó frissítés: 19:31

A Dragnea 3 kormányt felkészületlen, feddhetetlenségi problémákkal küzdő miniszterek alkotják, ezért a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem szavazza meg a kabinet beiktatását - tájékoztat a szervezet pénteki közleménye.

"A kijelölt miniszterelnök Dragnea egyik leghűségesebb szolgája. Az USR elítéli ezeket a nevesítéseket és úgy véli, hogy az új kormány csak mélyíteni fogja a romániai válsághelyzetet, és katasztrofális módon fogja képviselni az országot nemzetközi szinten. A Dragnea 3 kormányt felkészületlen, feddhetetlenségi problémákkal küzdő miniszterek alkotják. Az USR a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által javasolt kormány beiktatása ellen fog szavazni" - szögezi le a közlemény.

Dan Barna pártelnök véleménye szerint "ugyanazokat a személyeket keverték az elmúlt három kormányban".

"A bűnügyben elítélt és korrupciós ügyben kivizsgált Dragnea ismét bebizonyította, hogy semmi egyéb nem érdekli, mint hogy befagyassza azokat a bűnügyi kivizsgálsokat, amelyek ellene folynak. Az új kormány gondolkodás nélkül tenni fog azért, hogy az igazságszolgáltatást a PSD-vezér érdekinek rendelje alá" - idézi a közlemény az USR elnökét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS