2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elásta saját dédunokáját egy háromszéki 81 éves nő

2018. január 27. 19:20, utolsó frissítés: 19:20

A Kovászna megyei ügyészség bűnügyi kivizsgálást indított egy 81 éves köpeci (Căpeni) asszony ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a dédunokáját.

"A szóbeli feljelentést követően indult kivizsgálás első eredményei szerint egy 26 éves köpeci nő (...), nagyanyja segítségével, saját otthonában egészséges fiúgyermeknek adott életet. A gyanú szerint az idős nő elásta a csecsemőt a kert végében" - tájékoztat az ügyészség közleménye.

Adrian Baciu ügyész szerint az idős nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a csecsemőt az anyja tudta nélkül közvetlenül a szülés után elásta, gyilkossággal gyanúsítják, és pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá.

"Tulajdonképpen azt követően szereztünk tudomást az esetről, hogy az öregasszony elment a családorvoshoz és bejelentette, hogy az unokája gyereket szült. Amikor az orvos azt kérdezte, hogy hol van a gyerek, azt válaszolta, hogy elásta. (...) Mi azonnal a helyszínre siettünk, de csak a holttest nyomait találtuk meg, valószínű, hogy a fagyos földben nem elég mélyre elásott tetemet felfalták az állatok" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Adrian Baciu ügyész.

Az ügyész hozzátette, hogy a gyerek 26 éves édesanyja, akit tanúként hallgattak ki az ügyben, azt nyilatkozta, hogy ő meg szerette volna tartani a gyereket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS