2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: a parlamenti többség szavazatára számítunk, bármikor készen állok az RMDSZ-szel tárgyalni

2018. január 28. 17:39, utolsó frissítés: 20:15

A parlamenti többség minden képviselőjének szavazatára számítanak hétfőn, a kormány beiktatásakor - jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, aki hozzátette: bármikor készen áll tárgyalni az RMDSZ-szel.

Mikor arról kérdezték, hogy mit szól Kelemen Hunor RMDSZ elnök kijelentéséhez, amely szerint a kormányprogram olyan, mintha 'a mezőgazdasági miniszter két sör között írta volna meg', azt válaszolta, hogy néha ő is szokott 'picit erősebben fogalmazni, mert az tetszik a sajtónak, s akkor szó szerint lehozzák'.

'Én személyesen nem találkoztam velük, nem tudom, hogy fognak szavazni. Úgy értettem, hogy hétfőn hoznak döntést ez ügyben' - nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu.

Azzal kapcsolatban, hogy a Dăncilă-kabinet támogatásáért cserében elfogadnák-e az RMDSZ egyik-másik javaslatát, Călin Popescu-Tăriceanu azt mondta, hogy "egy ilyen tárgyalást nem lehet egyik napról a másikra megtartani".

'A magam részéről bármikor készen állok az RMDSZ-szel tárgyalni, ezt tudják ők is. Bármilyen javaslatuk van, én nyitott vagyok' - szögezte le Călin Popescu-Tăriceanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS