2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL nem szavazza meg a Dăncilă-kabinet beiktatását

2018. január 28. 20:20, utolsó frissítés: 20:20

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt nyilatkozta vasárnap este, hogy a liberálisok a Dăncilă-kabinet beiktatása ellen szavaznak, és hozzátette: arra számítanak, hogy azok a parlamenti képviselők, akik 'még valamennyire kilátnak a fejükből és érdekli őket Románia sorsa' hasonlóképpen cselekednek majd.

'Az országos politikai tanácsban úgy döntöttünk, hogy nem szavazzuk meg a Dăncilă-kabinet beiktatását. Felszólítjuk a kisebbségek képviselőit, az RMDSZ-t, azokat a parlamenti képviselőket, akik még valamennyire kilátnak a fejükből és érdekli őket Románia sorsa, hogy hasonlóképpen cselekedjenek' - mondta Orban.

Úgy fogalmazott, hogy a Dăncilă-kabinet beiktatásával, 'de facto Liviu Dragnea lesz Románia miniszterelnöke'.

Véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy 30 percre korlátozzák egy miniszter parlamenti meghallgatását és azt kérte a párt képviselőitől, hogy erre ne legyenek tekintettel.

'Egyetértek Kelemen Hunorral, hogy a kormányprogramot két sör között dolgozták ki. (...) Egy részegen írt dokumentumnak tűnik, amely csúfot űz az állampolgárokból' - mondta Orban.

'Esztelen kijelentések és szemenszedett hazugságok gyűjteménye. (...) Semmilyen kapcsolatban nincs a 2018-as költségvetési törvénnyel, fogalmuk sincs arról, hogy olyan célok megvalósítását vállalják, amelyre nulla lejt irányoz elő a költségvetés' - nyilatkozta Orban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS