2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunorral is találkozik a PNL elnöke az új kormány beiktatása elött

2018. január 29. 12:13, utolsó frissítés: 12:26

A kisebbségek parlamenti csoportjának vezetőjével, Varujan Pambucciannal és az RMDSZ szövetségi elnökével, Kelemen Hunorral találkozik Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy az új kormány beiktatásának szavazásáról tárgyaljanak, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek parlamenti források.

A két találkozóra a parlament két házának együttes ülése előtt kerül sor, amelynek során a plénum szavaz majd az új kormány beiktatásáról.

Múlt héten Ludovic Orban bejelentette, hogy tárgyalni fog a parlamenti frakciókkal, hogy ne hagyják jóvá a Dăncilă-kabinet beiktatását.

Vasárnap azt nyilatkozta, hogy felszólítják a kisebbségek képviselőit, az RMDSZ-t, azokat a parlamenti képviselőket, akik még használják a fejüket és érdekli őket Románia sorsa, hogy ne szavazzák meg a kabinet beiktatását.

„Az országos politikai tanácsban úgy döntöttünk, hogy nem szavazzuk meg a Dăncilă-kabinet beiktatását. Felszólítjuk a kisebbségek képviselőit, az RMDSZ-t, azokat a parlamenti képviselőket, akik még valamennyire használják a fejüket és érdekli őket Románia sorsa, hogy hasonlóképpen cselekedjenek”, mondta Orban, aki úgy fogalmazott, hogy a Dăncilă-kabinet beiktatásával „de facto Liviu Dragnea lesz Románia miniszterelnöke”.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS