2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egészségügyi miniszter: a legfőbb célkitűzés jelen pillanatban a regionális kórházak megépítése

2018. január 30. 19:37, utolsó frissítés: 19:37

A regionális kórházak megépítését tekinti mandátuma legfőbb célkitűzésének a hétfőn beiktatott Dăncila-kabinet egészségügyi minisztere.


Sorina Pintea tárcavezető keddi sajtótájékoztatóján rámutatott, az embereknek nagy szükségük van a regionális kórházakra, amelyek közül az első három Kolozsváron, Jászvásáron, illetve Craiován épül meg.

„Nagyon szeretnék eljutni az ország mindegyik megyei kórházához, mert sok panasz érkezik az emberek részéről, és a legtöbb esetben sajnos joggal panaszkodnak. Meggyőződésem, hogy csak akkor tudunk megoldást találni a problémákra a helyi illetékesekkel, ha a helyszínen tájékozódom”, mondta a miniszter, hozzátéve, hogy pénz nélkül is sok gond orvosolható.

A tárcavezető kifejtette, mandátuma alatt prioritásként fogja kezelni az égési sérüléseket kezelő központok ügyét, és ama meggyőződésének is hangot adott, hogy az egészségügyi rendszer tekintetében át kell gondolni a létszámstopra vonatkozó intézkedést.

A frissen kinevezett miniszter szerint ugyanakkor mentalitásváltásra van szükség a rendszerben.

„A páciensek általában ellenségként tekintenek a kórházra, és ez fordítva is érvényes. (...) A betegeknek bizalommal kell belépniük a kórházba, az ott dolgozóknak pedig tudatában kell lenniük annak: ők azért vannak ott, hogy vigyázzanak a betegekre. Nem tudom, hogy sikerülni fog-e nekem változtatni a jelenlegi mentalitáson, de megpróbálom. Ezt mindannyiunknak akarni kell”, fogalmazott Sorina Pintea.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS