2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legfőbb Ügyészség cáfolja, hogy kivizsgálásba kezdett volna az SPP vezetője ellen

2018. február 01. 09:54, utolsó frissítés: 10:19

A Legfőbb Ügyészség cáfolta, hogy vizsgálatot rendelt volna el azokkal a kijelentésekkel kapcsolatban, amelyeket Liviu Dragnea tett a kormányőrség (SPP) vezetőjéről, Lucian Pahonţuról.

A Legfőbb Ügyészség egy Facebook-bejegyzésben szögezte le, hogy a nyilvános felületeken megjelent információkkal ellentétben nem rendelt el kivizsgálást azokkal a kijelentésekkel kapcsolatban, amelyeket Liviu Dragnea, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke tett a kormányőrség (SPP) vezetőjéről, Lucian Pahonţuról.

Dragnea egy hétfő esti televíziós műsorban azt nyilatkozta, a SPP vezetője, Lucian Pahonţu „a kelleténél jobban” beleártja magát a politikába.

„Paul Stănescu (miniszterelnök-helyettes - szerk. megj.) több nyilvános eseményen és az országos végrehajtó bizottság ülésein is mondta, hogy egy jó barátján keresztül Pahonţu azt üzente neki (...), hogy engem valamikor március körül kivégeznek, ő meg tartsa távol magát tőlem, őt védeni fogják, és az is lehet, hogy ő lesz a párt új elnöke”, fogalmazott Dragnea.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a kormány szerdai ülésén közölte, ő is, és a kabinet többi tagja is úgy döntött, hogy lemond a kormányőrség szolgálatairól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS