2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdélyben eddig több mint 261 ezren támogatták a Minority SafePack kezdeményezést

2018. február 02. 15:11, utolsó frissítés: 20:15

Több mint 261 ezren támogatták eddig aláírásukkal a Minority SafePack európai polgári kezdeményezést Erdélyben, jelentette be a Szövetségi Állandó Tanács mai ülésén Kelemen Hunor.

Ez jóval több a Romániára eső kvótánál, de az általunk vállalt aláírások számánál is. Köszönjük azoknak, akik mellénk álltak! A munka folytatódik: a következő hetekben is segítjük a nemzetközi kampányt, egy millió aláírás összegyűjtése a cél - tette hozzá Kelemen Hunor.

A Minority SafePack elnevezésű javaslatcsomagot az RMDSZ és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) dolgozta ki. A javaslatcsomag nyelvi, oktatási, kulturális kérdésekben, valamint regionális politika, médiaszabályozás és támogatáspolitika terén javasol intézkedéseket az EU-nak. A kezdeményezők célja egymillió támogató aláírás megszerzése több európai államból. Az aláírásgyűjtési kampányt 2017. május 19-én, a bonchidai Bánffy-kastély udvaráról indították útjára, akkor az RMDSZ 250 ezer aláírás összegyűjtését vállalta.(közlemény, agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS