2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea ismét megvádolta a kormányőrség parancsnokát

2018. február 05. 11:23, utolsó frissítés: 11:48

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta vasárnap este a România TV műsorában, hogy a kormányőrség (SPP) vezetője arra használta az intézményt, hogy információkat gyűjtsön és befolyásolja a kormánytagokat, a pártok vezetőit és „bizonyos üzeneteket” juttatott el az ügyészekhez és bírókhoz.

A pártelnök megismételte: mandátuma kezdetétől elutasította a SPP szolgálatait, mert „nem bízik” az intézmény vezetőjében, Lucian Pahonţu tábornokban.

„Az intézmény vezetője évek óta túllépte hatáskörét, információkat gyűjtött és megpróbálta befolyásolni a kormánytagokat, a pártok vezetőit ilyen vagy olyan irányban, és néha sikerült is neki”, mondta Dragnea.

Hozzátette, a SPP parancsnoka „bizonyos üzeneteket” juttatott el az ügyészekhez és bírókhoz.

„A legtöbb ember, akivel beszéltem azt mondta, hogy ezek az üzenetek gyakorlatilag tőle származtak, de úgy állította be, (...) mintha az államfőtől, vagy a korábbi államfőktől jöttek volna”, hangoztatta a PSD elnöke.

Dragnea szerint a SPP politikai aktivitása „valódi nemzetbiztonsági kockázatot jelent”.

Elmondta: nem hiszi, hogy Klaus Johannis a miniszterek után nyomozna és hozzátette: maga az államfő sem veszi igénybe a kormányőrséget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS