2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A pedofilok vegyi kasztrálására nyújtott be törvénytervezetet egy PSD-s képviselő

2018. február 05. 16:06, utolsó frissítés: 16:06

Törvénytervezetet nyújtott be Cătălin Rădulescu szociáldemokrata párti képviselő, amelynek értelmében kémiai kasztrációnak vethetnék alá a pedofilokat.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője hétfőn közölte, hogy az erre vonatkozó törvényjavaslatot január elején nyújtotta be, de pártbéli kollégáival még nem tárgyalt róla, mert parlamenti szünet volt, és az új ülésszak csak nemrég vette kezdetét.

„Ez egy olyan tervezet, amely 15, zömében európai országban már törvényként működik, például a Moldovai Köztársaságban, az Amerikai Egyesült Államokban pedig már a negyvenes évek óta. Ez egy orvosi módszer.

Ha támogatni fogja a parlament és a média, akkor nagyon jó, aki viszont nem támogatja, az vegye tudomásul, hogy a következő esetért, amikor egy elmebeteg megerőszakol egy gyermeket, ő is bűnrészes lesz”, mondta a parlamentben Rădulescu.

A képviselő hozzátette, a módszert Németországban is alkalmazzák, és ennek köszönhetően 90%-ról 10%-ra csökkent a pedofil bűncselekmények visszaesési aránya.

A szociáldemokrata politikus elmondta, az általa benyújtott tervezet megengedőbb, mint a Csehországban, Lengyelországban, Olaszországban vagy Németországban hatályos, erre vonatkozó jogszabályok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS