2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő héten meg kell jelennie Liviu Dragneanak a szenátus védelmi bizottsága előtt

2018. február 05. 16:47, utolsó frissítés: 16:47

Jövő héten meg kell jelennie Liviu Dragnea PSD-elnöknek a szenátus védelmi bizottsága előtt, hogy indokolja meg, miért mondtak le egyes közjogi méltóságok a kormányőrség szolgálatairól, közölte a szenátus védelmi bizottságának elnöke, Marcel Vela.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó tanácsi ülése végén Vela kifejtette: jövő héten várják Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt elnökét a szenátus védelmi bizottsága elé, hogy konkrét bizonyítékokkal indokolja meg pártbéli kollégáinak döntését a kormányőrség (SPP) szolgálatairól való lemondással kapcsolatban.

Dragnea után Paul Stănescu miniszterelnök-helyettest, majd a miniszterelnököt is tervezi kihallgatni a bizottság, ugyanis Viorica Dăncilă a Legfelső Védelmi Tanács alelnöke, és azzal, hogy lemondtak a SPP szolgálatairól, veszélybe sodorták a Legfelsőbb Védelmi Tanács titkos dokumentumait, érvelt Vela, aki szerint a bizonyítékok bemutatása után Lucian Pahonţu, a SPP vezetője is érdemben meg tudja majd fogalmazni hivatalos álláspontját az ügyről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS