2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egészségügyi minisztérium: Ezer dózis immunoglobulin érkezett az országba

2018. február 05. 17:56, utolsó frissítés: 17:56

Az immunhiányos betegségek kezelésére való ezer dózis immunoglobulin érkezett a hétfői nap folyamán az országba, ezeket pedig szétosztják a kórházak között, tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget az egészségügyi minisztérium.

Az Unifarm országos vállalat arról tájékoztatta a szaktárcát, hogy ezer dózis IGVena gyógyszer érkezett az országba hétfőn, a hét folyamán további 600 üveg INTRATECT és 2.200 adag Pentaglobin is érkezik Romániába.

A minisztérium közleménye szerint az immunoglobulinokat ismét felvették a C2-es jegyzékbe, a gyártóknak nem kell clawback-adót fizetniük utána és az egészségbiztosító országos alap fedezi a gyógyszerek ellenértékét.

A közlemény szerint a gyógyszerkrízis végleges megoldásáig 2017 decembere óta külön telefonvonalat is létesítettek, amelyen az orvosok jelezhetik majd, ha sürgősen szükségük van immunoglobulinra, hogy azokból a kórházakból, amelyekben van még készleten, átirányíthassák az ellenanyagot olyan egészségügyi intézményekbe, ahol vannak azonnali kezelést igénylő páciensek.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS