2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A munkaügyi miniszter ellen nyújt be egyszerű indítványt a PNL

2018. február 05. 18:08, utolsó frissítés: 18:08

Egyszerű indítványt nyújt be a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter ellen, döntött hétfői ülésén a párt végrehajtó bizottsága.


A bizottsági ülés végén Mara Calista liberális párti képviselő úgy nyilatkozott: az egyszerű indítvány benyújtásának okai, hogy nem kiszámítható, nem egységes az adótörvénykönyv, és a közalkalmazottak beígért béremelése végül nem volt valódi béremelés.

A képviselő azt is kifogásolta, hogy a társadalombiztosítási járulék terhének az alkalmazóról az alkalmazottra való átruházása még inkább felborította az ország adózási és bérezési rendszerét, ugyanis senki nem végzett egy hatástanulmányt erre vonatkozóan.

Florin Cîţu liberális szenátor azt nyilatkozta, több százezer romániai munkavállaló bére fog csökkenni az elkövetkező napokban, Románia gazdasága pedig válságban van.

"Azt kérjük Dăncilă miniszterelnöktől (...) Eugen Teodorovicitől, ha ő a pénzügyminiszter és nem Viorel Ştefan vagy Darius Vâlcov, hogy találjon megoldást, ahogyan első nap ígérték. Tudjuk nagyon jól, hogy nincs megoldásuk, pénzre van szükségük. (...) Olguţa Vasilescunak haza kell mennie, Liviu Dragneának fel kell vállalnia, hogy hazudott a népnek" - mondta a szenátor.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS