2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Antal Lóránt veszi át Verestóy Attila helyét a szenátusban

2018. február 05. 19:15, utolsó frissítés: 19:25

Antal Lóránt lesz az RMDSZ Hargita megyei szenátora Verestóy Attila után - tudtuk meg az érintettől.

"Alapos mérlegelés után döntést hoztam, vállalom a szenátori tisztséget, és a következő néhány hétben adminisztratív kérdések rendezésével, lezárásával foglalkozok, és ezt követően tájékoztatom a közvéleményt a további lépésekről" - mondta el Antal, aki azt is hozzátette, hogy a szenátori terveiről is csak akkor kíván részletesen nyilatkozni, miután a beiktatták a tisztségébe.

A 2016-os parlamenti választásokon a RMDSZ Hargita megyei szenátorjelölti listája négy nevet tartalmazott. Erről akkor Verestóy mellett Tánczos Barna jutott mandátumhoz. A lista harmadik helyén állt Antal István-Lóránt székelyudvarhelyi politikus, a MIÉRT ifjúsági szervezet korábbi elnöke, míg a negyedik helyen Portik Erzsébet-Edit szerepelt.

Cseke Attila, az RMDSZ szenátus frakcióvezetője Verestóy Attila üresen maradt helyének a betöltésének procedúrájáról a Transindex kérdésre elmondta, első lépésben hivatalosan is megerősítik, hogy megüresedett a hely, amihez formailag egy szenátusi határozatra van szükség, amelyet az RMDSZ frakciója ma kezdeményezett, és amelynek lefolytatása várhatóan 1-2 hetet vesz igénybe.

Cseke Attila hozzátette, Antal Lóránt teljes körű szenátori mandátumának érvényesítése valamikor februárban fog megtörténni. A benyújtott dokumentáció elsősorban azt a célt szolgálja, hogy igazolja, Antal a jogosult a szenátori tisztség betöltésére a legutóbbi parlamenti választások szavazatai alapján. A választási hatóságoknak egy hivatalos igazoló dokumentumot kell kiállítania erről. A dokumentációt a jogi bizottság vizsgálja, majd egy jelentést terjeszt a plénum elé a mandátum igazolásával kapcsolatosan.

A 36 éves Antal Lóránt saját bevallása szerint huncut, haszontalan kölyök volt, folyton ki akart mindent próbálni, nem fért a bőrébe. Állítása szerint a zenesuliban szokott hozzá a munkához, mert ha nem teljesített, elküldték a fenében.

"Ha kölyökkoromban kellett egy Nike cipő, s kértem volna apámtól 150 márkát, kaptam volna két nagy pofont. Ha kellett valami, dolgoztam érte. A vállalkozásaim sem arról szóltak, hogy megálmodtam valamit, s pénzt kértem valakitől" - írja saját honlapján. Antal édesapja egyébként Antal István, aki 1992-2016 között volt az RMDSZ képviselője. Antal István-Lóránt a 2014-es vagyonnyilatkozata szerint hét kereskedelmi társaság ügyvezetője.

Korábban az RMDSZ jelöltje is volt a 2014-es EP-választáson, ahol a lista nem befutónak számító, ötödik helyére rangsorolták. A Lóciként ismert politikus zenész is, több zenekarban dobolt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS