2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megoldódhat a magyar gyermekeket diszkrimináló angol tantárgyverseny ügye

2018. február 06. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

Ígéretet tett Valentin Popa új tanügyminiszter arra, hogy oly módon módosítják az angol nyelv és irodalom országos tantárgyversenyre vonatkozó miniszteri szabályzatot, hogy az ne legyen diszkriminatív a magyar gyermekek számára – számolt be Kovács Irénke kisebbségügyi államtitkár.

Mint ismert, az angol nyelv és irodalom országos tantárgyversenyen, a miniszteri szabályzat jelenlegi változata szerint a kisebbségi anyanyelven tanuló diákoknak is román nyelvű szöveget kell angolra, illetve angol nyelvűt románra fordítaniuk.

A Kovács Irénke államtitkárral folytatott mai egyeztetést követően az új tanügyminiszter ígéretet tett arra, hogy oly módon módosítják a miniszteri szabályzat diszkrimináló paragrafusát, hogy az lehetővé tegye a kisebbségi anyanyelvről angolra, illetve angolról a kisebbségi nyelvre történő fordítást. 

„Kisebbségi oktatásért felelős államtitkárként kollégáimmal együtt nap mint nap harcolunk a kisebbségi anyanyelven tanuló diákok jogainak tiszteletben tartásáért, a jó minőségű kisebbségi oktatásért. Támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésére vonatkozik”– állítja Kovács Irénke. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS