2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sorina Pintea: havonta 20.000 szülő tagadja meg, hogy beoltsák gyermekét

2018. február 06. 09:51, utolsó frissítés: 09:51

Az oltástörvénynek prioritásnak kell lennie és szükség van egy, az oltásokat népszerűsítő kampányra, mivel havonta 20.000 szülő utasítja el, hogy beoltsák gyerekét, nyilatkozta hétfő este az Antena 3 televízió műsorában Sorina Pintea egészségügyi miniszter.


„Elmondhatom, hogy az egészségügyi minisztérium kezdeményezett egy kanyaróellenes oltáskampányt, és havonta 20.000 szülő tagadja meg, hogy beoltsák gyermekét. (...) Szerintem ebben a helyzetben az oltástörvénynek prioritásnak kell lennie számunkra.

Azt hiszem nem voltak kellően agresszívek ezek a kampányok ahhoz, hogy meggyőzhessük a szülőket az oltások jótékony hatásairól. Ilyen feltételek mellett nem lehet saját megítélés alapján önteni, amikor a gyerek egészségéről van szó és ezt nagy felelősséggel mondom. Egy nyílt beszélgetésre van szükség és egy oltásokat népszerűsítő kampányra. (...) A törvény a parlament előtt van, a képviselőházban”, mondta a miniszter.

Az influenza elleni oltásokkal kapcsolatban a miniszter elmondta, országszerte jutott a vakcinából, azonban az emberek nem akarják beoltatni magukat, annak ellenére, hogy többször hangsúlyozták a védettség fontosságát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS