2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: nem akarjuk elvenni a SPP-t az államfőtől

2018. február 06. 15:02, utolsó frissítés: 15:02

A kormánykoalíció nem szándékozik átvenni a kormányőrség (SPP) fölötti ellenőrzést az államfőtől, jelentette ki kedden Liviu Dragnea.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt mondta: a következő napokban tárgyal majd Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnökkel arról az elképzeléséről, hogy vizsgálóbizottságot hozzanak létre, amely megállapítja majd, hogy a kormányőrség valóban beavatkozik-e a politikai életbe.

A nagyobbik kormánypárt vezetője ugyanakkor „furcsának és szánalmasnak” tartja, hogy a Nemzeti Liberális Párt döntése értelmében a szenátus védelmi bizottsága elé hívják őt, valamint a kormányfőt, de Lucian Pahonţut, a SPP vezetőjét nem.

„Szerintem ez egy politikai tréfa. Mindazonáltal a SPP-téma nagyon komoly és kezd egyre súlyosabb lenni. Egyre több ember van, aki beszélni akar”, mondta Dragnea.

A kormányőrség megszervezését és működését szabályozó törvény esetleges módosításával kapcsolatban a PSD elnöke azt mondta: „Semmiképpen nem akarjuk elvenni a SPP-t az államfőtől.” (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS