2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vissza fogják tenni Fehér megye határába a többnyelvű megyetáblát

2018. február 06. 16:15, utolsó frissítés: 16:15

A Maros és Fehér megye határából eltávolított kétnyelvű megyetábla maximum szerdára vissza fog kerülni, ígérte megkeresésünkre Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Péter Ferenc kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a táblát a Maros Megyei Tanács alkalmazottai szerelték le, miután a Fehér Megyei Tanács felszólította a szomszédos megye vezetését, hogy távolítsák el Fehér megye területéről. „Most ellenőrizzük le az adatokat, de valószínűnek tartjuk, hogy ez a tábla Fehér megye területén volt elhelyezve és nekünk nincs jogunk táblákat felszerelni az ő területükön, az alkalmazottaink úgy döntöttek, hogy leszerelik a táblát”, mondta el a Maros Megyei Tanács elnöke.

Péter Ferenc hozzátetette, hogy a megyehatárok soha nem voltak pontosan lemérve, az utászcég emberei pedig oda szerelték fel a táblát, ahol a régi táblának voltak az oszlopai, nem gondoltak bele, hogy az esetleg nem a saját megyéjük területén van„Az, hogy hol vannak ezek a határok és hogy miért állítottunk táblát, az soha nem jelentett eddig gondot ” - mondja a tanácselnök, aki hozzátette, most Florin Roman képviselő viszálykeltésére kénytelenek behatárolni pontosan, hogy hol vannak a megyehatárok és a megyehatárban kell majd elhelyezzék a táblát. ”

„Azt elmondhatom, hogy ezeket a pontos méréseket egy utász csoport, egy útkarbantartó csoport nem volt honnan tudja, most viszont leellenőrizzük pontosan a megyehatárt és visszahelyezzük a táblát.”

Péter Ferenc kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy reményei szerint a táblát legkésőbb holnap vissza fogják szerelni.

„A kollégák itt azon dolgoznak, hogy pontosan tudják meghatározni és megszabni a megyehatárt, hogy ebből ne legyen többé vita ”, nyilatkozta Péter Ferenc. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS