2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Moldáv kollégájával találkozott ma Teodor Meleșcanu külügyminiszter

2018. február 06. 16:20, utolsó frissítés: 16:20

Stratégiai cél Románia számára a Moldovai Köztársaság Európai Unióhoz való csatlakozása, erősítette meg Teodor Meleșcanu külügyminiszter kedden Bukarestben, miután moldáv kollégáját fogadta hivatalában.

A megbeszélés után Meleșcanu és Tudor Ulianovschi moldovai külügyminiszter közösen tartottak sajtótájékoztatót.

Meleșcanu elmondta: Moldova számára az EU-csatlakozás jelenti az egyedüli olyan lehetőséget, amely jólétet, biztonságot és szabadságot eredményezhet az ország lakosainak függetlenül az anyanyelvüktől és nemzetiségüktől.

Nyomatékosította, hogy Románia számára a Moldovával való viszony prioritást élvez és elsődleges fontosságú. A találkozón szó esett a két ország energetikai rendszerének összekötéséről, a már létező energetikai beruházások működésbe helyezéséről, valamint a hazai befektetők moldovai jelenlétének növeléséről.

Ulianovschi elmondta, Moldova európai irányultsága változatlanul alapvető fontosságú cél országa számára bel- és külpolitikájában egyaránt, mert ez fejezi ki legjobban a társadalom törekvéseit és az általa vallott értékeket.

Megemlítette, hogy beterjesztettek egy olyan kezdeményezést, mely szerint az alkotmányban rögzítenék az EU-csatlakozást célként, hogy megerősítést nyerjen ezáltal is országának ez a törekvése. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS