2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Laura Codruţa Kövesi: a vádlottak letartoztatása önmagában nem elég

2018. február 07. 12:05, utolsó frissítés: 12:05

A vádlottak letartóztatása, a köztisztviselők vád alá helyezése vagy elítélése önmagában nem elegendő a korrupció jelentette probléma megoldásához - nyilatkozta szerdán Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, hozzátéve, hogy emellett megelőző intézkedésekre is szükség van.

Kövesi egy, a közbeszerzési eljárások terén tapasztalt csalásról és korrupcióról tartott vita során nyilatkozott a témáról.

A korrupcióellenes főügyész kifejtette, a közbeszerzési eljárások során tapasztalt korrupciós bűncselekmények tipológiájára alapozva tanulmányt készítettek, amelyben rávilágítottak ezen bűntettek elkövetési módjára, az ennek során használt, ismétlődő eljárásokra.

A tanulmánnyal a cél segíteni a korrupció megelőzésével foglalkozó intézmények tevékenységét. „A vádlottak letartóztatása, a köztisztviselők vád alá helyezése vagy elítélése önmagában nem elegendő a korrupció jelentette probléma megoldásához. Az ügyészek munkáját megelőző intézkedésekkel kell kiegészíteni”, mondta Kövesi.

A főügyész hozzátette, a DNA tevékenységének legkevesebb felét olyan ügyek teszik ki, amelyekben hivatali visszaélés gyanúját vizsgálják ki. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS