2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tüntetni fognak pénteken a büntetés-végrehajtási intézetek alkalmazottai

2018. február 07. 12:38, utolsó frissítés: 12:38

Az igazságügyi minisztérium előtt fognak tiltakozni pénteken a büntetés-végrehajtási intézetek alkalmazottai. Elégedetlenségüket a rossz munkakörülmények és a személyzethiány váltotta ki, illetve az, hogy nem fizetik ki a túlórákat.


A börtönőröket tömörítő szakszervezet (FSANP) szerdai közleménye szerint az igazságügyi miniszter nem hajlandó a párbeszédre, a problémák pedig továbbra sem megoldottak, ezért 2018. február 9-én 10 órától az igazságügyi minisztérium elé vonulnak, hogy átadják Tudorel Toadernek a követeléseiket tartalmazó listát.

A szakszervezet szeint közel 40 százalékkal kevesebb a munkaerő, a minisztérium pedig a „fiókban tartja” a megüresedett állások meghirdetésének memorandumát.

Az érdekvédelmisek azért is elégedetlenek, mert nem fizetik a túlórákat, annak ellenére, hogy 2017 decemberében a miniszter megígérte, hogy megoldást találnak ezek kifizetésére is.

A FSANP bejelentette, hogy amennyiben továbbra sem tárgyal velük az igazságügyi miniszter, a börtönökben is beszüntethetik a munkát a szakszervezet tagjai. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS