2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A PMP és a PNL közösen támadná meg az Alkotmánybíróságon a marosvásárhelyi római katolikus líceum létrehozását

2018. február 07. 16:27, utolsó frissítés: 16:31

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Pártjának képviselője közölte: a PMP megtámadja az alkotmánybíróságon a marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceum létrehozására vonatkozó törvényt, és elkezdik az ehhez szükséges aláírások gyűjtését a parlamentben.


Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke is bejelentette, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez. A két ellenzéki párt szerint az önkormányzatok alkotmány által szavatolt autonómiáját sérti a jogszabály.

„Elemezzük a helyzetet, alkotmányossági kifogásokat keresünk. Már találtunk egy alkotmányellenes előírást és amennyiben megfelelő mennyiségű kihágást észlelünk megtámadjuk. Sajnálom, hogy ezt a tervezetet egyes ellenzékiek segítségével sikerült megszavazni”, mondta Orban a parlamentben.

Arra a kérdésre, hogy az iskola megalapításának elfogadásához köze van annak, hogy a Dăncilă-kormányt támogatta az RMDSZ, a liberális elnök pozitívan válaszolt.

"Minden bizonnyal. Az RMDSZ úgy tapad Dragneához és Tăriceanuhoz, mint bélyeg a borítékhoz. Egyébként látható, hogy az RMDSZ-nek már nincs kapcsolata azzal a politikai családdal, amelynek tagja, és ma egy mankó, amelyre a szocialista-kommunista kormány támaszkodik" - nyilatkozta Orban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS