2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vették a rahovai börtönkórház nyolc alkalmazottját

2018. február 07. 19:56, utolsó frissítés: 19:56

Őrizetbe vette a fővárosi ötödik kerületi ügyészség a rahovai börtönkórház nyolc alkalmazottját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy erőszakosan bántak a fogvatartottakkal, majd dokumentumokat hamisítottak, hogy megakadályozzák a felelősségre vonást.

Az ügyben kedden végzett házkutatások nyomán 15 személy, köztük a rahovai börtönkórház igazgatóhelyettese, Călin Florea ellen is bűnvádi eljárás indult többek között rossz bánásmód, ütlegelés vagy egyéb erőszakos tettek, közokirat-hamisítás, magánokirat-hamisítás, hamis tanúzás és bűnpártolás miatt.

A bukaresti ötödik kerületi ügyészség közleménye szerint a börtönkórház érintett alkalmazottai 2015 és 2018 között rossz bánásmódban részesítettek négy fogvatartottat, majd bizonyos iratok meghamisításával és a vallomások befolyásolásával megpróbálták megakadályozni az elkövetők felelősségre vonását.

Nyolc személyt vettek őrizetbe az ügyben, és előzetes letartóztatásukat vagy házi őrizetbe helyezésüket kérik a bíróságtól. Egy kilencedik gyanúsított ellen hatósági felügyeletet rendeltek el. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS