2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alapfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélték a volt pénzügyminisztert

2018. február 08. 13:54, utolsó frissítés: 14:43

Alapfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a legfelsőbb bíróság Darius Vâlcov volt pénzügyminisztert, slatinai polgármestert, aki ellen befolyással való üzérkedés és pénzmosás miatt emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

A bíróság döntése értelmében Vâlcovra négy év szabadságvesztést szabtak ki befolyással való üzérkedés, hat évet pénzmosás és két évet a tisztségével összeegyeztethetetlen pénzügyi műveletek miatt. Bűnhalmazatról lévén szó végül egy büntetést szabtak ki, a legsúlyosabb büntetési tételt véve alapul.

A bírák ugyanakkor 6,2 millió lej elkobzásáról is rendelkeztek.

Ugyanebben az ügyben Minel Prina volt slatinai polgármestert négy év és hat hónap letöltendő, Darius Vâlcov volt sofőrjét, Lucian Petruţ Şuşalát pedig két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős.

Darius Vâlcovot azzal vádolta meg a DNA, hogy slatinai polgármesterként összesen több mint hatmillió lejt fogadott el egy üzletembertől, akinek cégét cserében kedvező önkormányzati szerződésekhez segítette.

Ugyanakkor azzal is megvádolták, hogy polgármesterként, majd szenátorként és pénzügyminiszterként különféle közvetítőkön keresztül a tisztségével összeegyeztethetetlen kereskedelmi tevékenységet folytatott, több mint kétmillió lejes haszonra téve szert ezáltal.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS