2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyomkövetővel látják el a hókotrókat Hargita megyében

2018. február 08. 14:35, utolsó frissítés: 14:48

Hargita Megye Tanácsa saját nyomkövetőkkel (GPS) is felszereli a téli karbantartással megbízott cégek járműveit. A szerződések értelmében ugyan minden jármű nyomkövető rendszerrel kell legyen felszerelve, azok adatai viszont nem publikus, csupán a cégek és a megyei tanács illetékes munkatársai számára elérhető.

Annak érdekében, hogy bárki követhesse és ellenőrizhesse a járművek mozgását a megyei tanács saját nyomkövetővel lát el minden járművet és egy online felületen bárki követni tudja majd a járművek mozgását.

A nyomkövetők beszerelése jövő hét elején történik meg, az online felület ezt követően lesz elérhető.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is arra kéri a lakosságot, ha rendellenességeket tapasztalnak és a cégek nem megfelelően végzik a karbantartást, azt jelezzék.

Ha felemelt ekékkel járnak a hókotrók, kell jelezni felénk is. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy az útfelület letakarítása után és a havazás enyhülése után szórják csúszásgátlókkal az utakat, hangsúlyozza Borboly Csaba, hozzátéve, hogy amennyiben bizonyítani tudják a hiányosságokat, azokat az eseteket a megyei tanács nem fizeti ki.

A lakosság ezen az e-mail címen vagy a 0266 207 774 diszpécser telefonszámon is jelenthetik a rendellenességeket.

A beérkezett panaszokat iktatják és bekerül a panaszfüzetbe. Minden panaszt a térségi felelősök ellenőriznek és jegyzőkönyvet készítenek. A megyei tanács illetékes kollégái folyamatosan ellenőrzik az útviszonyokat.

A megyeelnök ugyanakkor emlékeztet, hogy a cégek térségi felelőseit is lehet értesíteni. A térségi felelősök telefonszámai ezen a linken érhető el: (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS