2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Háromdimenziós radarokat és páncéltörő rakétákat vásárolt a védelmi minisztérium

2018. február 08. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

A Romtehnica Országos Társaság Rt. által az elmúlt hónapban vásárolt haditechnikai eszközök közé tartozik többek között két darab háromdimenziós radar és egy mobil páncéltörő rakétarendszer, írja az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (SEAP) elérhető dokumentumokban.

Az idézett forrás szerint a Romtehnica a Lockheed Martin Overseastől (USA) két darab, egyenként 64.458.900 lej értékű TPS-77 típusú, légvédelemben használatos, nagy hatósugarú háromdimenziós radart és további 25.503.453,93 lejre alkatrészt vásárolt.

Az Eurospike GmbH társaságtól (Németország) 20.297.283,60 lej értékben egy mobil páncéltörő rakétarendszert vásárolt.

Az Indra Navia AS (Norvégia) cégtől 652.999,72 de lej értékben alkatrészeket és javítási szolgáltatásokat vásárolt ILS típusú műszeres megközelítési és leszállási műveletekhez.

Minden esetben a legalacsonyabb értékű ajánlat döntött, az odaítélés nyilvános licit nélkül, tárgyalás alapján történt, tekintettel arra, hogy technikai okokból csak bizonyos beszállítók jöhettek szóba, tájékoztat a dokumentum.

A Romtehnica kereskedelmi társaság, amelynek egyetlen részvényese a védelmi minisztérium, derül ki az intézmény honlapjáról. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS