2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2018 Hargita megyében az ifjúság éve, 250.000 lejt szánnak a fiatalokat ösztönző programokra

2018. február 08. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

Hargita Megye Tanácsa a 2018-as évet az ifjúság évének nyilvánította, csütörtökön bejelentették, hogy a tavalyhoz képest nagyobb összeget, 250.000 lejt biztosítanak az ifjúsági programok támogatására. A megyei tanács sajtóirodája szerint pályázni lehet erdei iskola programokra, képzések, táborok szervezésére, didaktikai eszközök beszerzésére.

Az idézett forrás szerint a programokon belül nagy hangsúlyt fektetnek az erdei iskola programra, a terv az, hogy a program mozgalommá nője ki magát, hiszen ez az a tevékenység, amely kiviszi a gyerekeket, a fiatalokat a szabadba, és emellett szerteágazó gyakorlati tudással gazdagodnak.

"Az ifjúság évének elsődleges célja a szemléletváltás, hogy minél többet beszéljünk arról, hogy hogyan tud egy fiatal sikeres lenni itthon. Az erdei iskola programon keresztül több tízezer fiatalt szeretnénk kivinni a természetbe, további célunk a minél több pályaorientációs tevékenység és tanácsadás szervezése" - mondta az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A kiírásokra jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS