2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

D. Florea: Nem lett volna szükség arra, hogy a parlament beleszóljon a marosvásárhelyi teológiai líceum ügyébe

2018. február 08. 18:54, utolsó frissítés: 18:54

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester azt nyilatkozta csütörtöki sajtóértekezletén, hogy nem lett volna szükség arra, hogy a parlament beleszóljon a marosvásárhelyi teológiai líceum ügyébe.

"Ennek a törvénynek van egy hibája: a lelkészek felmondták a szerződést. Hogyan hozol létre egy iskolát anélkül, hogy béreltél volna ehhez ingatlant? Én, miután egy komoly elemzés készülne, hogy hogyan kerültek ezek az ingatlanok az egyház tulajdonába, holnap fizetnék kártérítést nekik. A fontos épületek tulajdonjogát nem kellett volna visszaállítani, ezek helyett kártérítést kellett volna adni" - hangoztatta Florea.

A polgármester az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány 2017. szeptemberi bejelentésére utalt, amely szerint érvényét veszítette a marosvásárhelyi önkormányzattal kötött bérleti szerződés a teológiai líceum körül kialakult vita miatt.

A szenátus szerdán szavazta meg a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum létrehozásáról szóló törvényt, egy nappal azután, hogy a táblabíróság jogerősen semmissé nyilvánította azt a tanfelügyelőségi határozatot, amellyel 2015-ben létrehozták az iskolát.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS