2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea: elkerülhetetlen egy ellenőrző bizottság létrehozása a SPP kivizsgálása érdekében

2018. február 09. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

Elkerülhetetlen, hogy a kormányőrség (SPP) kivizsgálása érdekében ellenőrző bizottságot hozzanak létre, nyilatkozta pénteken a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea.


„Nem hiszem, hogy elkerülhető egy ellenőrző bizottság létrehozása. Láttam Velát (Marcel Vela, a szenátus védelmi bizottságának elnöke), hogy valamit tenni szeretne, egyfajta kihallgatást szervez, hogy fedezze Lucian Pahonţut. Szerintem létre kell hozni egy ellenőrző bizottságot” - nyilatkozta Dragnea a parlamentben.

Arra a kérdésre, hogy a szenátus elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu egyetért-e egy ilyen bizottság létrehozásával, Dragnea azt felelte: „Azt hiszem igen.”

„Már mondtam önöknek, nem tudjuk elkerülni ezt a bizottságot, mert egyre több minden derül ki, tehát szerintem tisztázni kellene a helyzetet, mert úgy tűnik súlyosabb, mint hittük”, tette hozzá Dragnea.

A képviselőház elnöke azt mondta, elmegy a szenátus védelmi bizottságának kihallgatására.

„Elmegyek, természetesen elmegyek, kíváncsi vagyok mit akar kérdezni Marcel Vela. Nem kérdezi meg Pahonţut? De ki az a Vela ? A védelmi bizottság ellenőrző bizottság? Pahonţu védelmi bizottsága - ahol Vela az elnök”, fűzte hozzá ironikusan a képviselőház elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS