2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Látogatási tilalmat rendeltek el a sepsiszentgyörgyi megyei kórház intenzív osztályán

2018. február 09. 15:52, utolsó frissítés: 15:52

A légúti fertőzések számának növekedése miatt látogatási tilalmat rendeltek el péntektől a sepsiszentgyörgyi megyei kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Balázs Gabriella szóvivő. Az újszülöttosztályon már korábbról érvényben van a tilalom.


Az intézmény képviselője úgy nyilatkozott, meghatározatlan ideig tart a korlátozás, ugyanis megnőtt a légúti fertőzéses esetek száma, így nagyobb az esélye, hogy a kórházban kezelt páciensek is megfertőződjenek a szezonális betegségekkel.

Az újszülöttosztályra február 7-e óta nem mehetnek be látogatók, péntektől pedig az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályra is ugyanez érvényes, mondta Balázs Gabriella.

A virózisok számának megkétszereződésére, tehát 4.000 esetre számítanak a következő időszakban, 3-4 hét múlva tetőzhet a járvány, nyilatkozta a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetője, dr. Sánta Ferenc, aki azt ajánlotta a lakosságnak, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, valamint tartsák be az alapvető higiéniai követelményeket, hogy megelőzhessék a betegség terjedését. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS