2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mintegy 250 személy tüntetett Bukarestben, Kolozsváron és Nagyszebenben

2018. február 12. 09:51, utolsó frissítés: 09:51

Mintegy 250 személy tüntetett Bukarestben, Kolozsváron és Nagyszebenben a kormány és az igazságügyi törvények módosítása ellen.

Körülbelül 60 személy gyűlt össze vasárnap este a Victoriei-téren, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD)-Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kormánykoalíció ellen tiltakozzon.

Az emberek Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceanu lemondását követelték, az igazságügyi törvények módosítására létrehozott különbizottság felbontását kérték, ugyanakkor felszólították Klaus Johannis államelnököt, hogy ne hirdesse ki a parlament által elfogadott igazságügyi törvényeket.

A tiltakozók lobogókkal és hangosbemondóval felszerelve érkeztek a Victoria-palota elé.

Kolozsváron körülbelül 100-an tüntettek.

A tiltakozók „PSD, a vörös pestis”, „Jön a DNA és elvisz”, „Nem adjuk fel, nem kapitulálunk” és ezekhez hasonló szövegeket skandáltak a város főterén.

A szervezők arról beszéltek, hogy mennyire fontos megtartani a kapcsolatot az Európai Unió és Románia között, ugyanakkor több miniszter lemondását követelték.

Kolozsváron nem vonultak fel a tüntetők a szokásos útvonalon. A tiltakozás 18 óra 30 perckor kezdődött és 20 óra körül ért véget.

Nagyszebenben mintegy 70 személy vonult ki a kormány ellen tüntetni. Az engedélyezett tiltakozás körülbelül egy órát tartott.

Kisebb tüntetések voltak Jászvásáron, Marosvásárhelyen és Brăilán is, ahol mintegy tíz-tíz személy tüntetett. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS