2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetével találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnök

2018. február 12. 12:52, utolsó frissítés: 12:52

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetét, Hans Klemmet fogadta hétfőn a Victoria-palotában Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Hans Klemm nagykövet 10 óra körül érkezett a kormány székhelyére, a találkozó egy órát tartott.

A megbeszélést követően a kormányfő azt nyilatkozta, hogy „nagyon jó találkozója” volt az amerikai diplomatával, akivel többek között a román állampolgárok vízumkötelezettségéről és a GDP-arányos 2 százalékos védelmi kiadásokról egyeztettek.

„Különböző problémákat jeleztem, amelyek Romániát érintik. Beszéltünk a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben való tagság eléréséről, az Egyesült Államok támogatásáról.

Tárgyaltunk a román állampolgárok vízumkötelességéről, az amerikai befektetőkről. (...) Elmondtam, hogy Románia továbbra is a GDP két százalékát védelemre fordítja, de azt is megemlítettem, hogy Románia lehetne a térség fegyvergyártó országa”, összegezte Dăncilă a találkozón elhangzottakat.

A miniszterelnök a következő napokban minden nagykövetség képviselőjével szeretne találkozni, nyilatkozta vasárnap az Agerpres hírügynökségnek Nelu Barbu kormányszóvivő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS