2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban: ha bizonyos álláspontjaik nem tetszenek Kelemen Hunornak az az ő problémája

2018. február 12. 15:44, utolsó frissítés: 15:48

Románia Alkotmánybíróságán támadja meg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceum létrehozására vonatkozó törvényt, jelentette be hétfőn a párt elnöke, Ludovic Orban.

A PNL végrehajtó bizottságának hétfői ülését követően Orban kifejtette: nem a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget támadják meg ezzel, hanem az iskola alapításának procedúráját, mert az szerintük alkotmányellenes.

A liberális párt elnöke felemlítette, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola ügyében jogerős bírósági döntés született, amely törvénytelennek ítélte az oktatási intézmény megalapítását, ezért az iskola létrehozását lehetővé tevő törvény alkotmányellenes - állítja.

„Nem tudom elfogadni, hogy egy oktatási intézményt törvénnyel hozzanak létre, ez végül oda vezethet, hogy csak törvény alapján történhet majd az iskolaalapítás” - érvelt Orban.

A PNL elnöke azt is elmondta, hogy az alkotmányossági óvás benyújtását pártja vezetőségének zöme támogatta.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek arra a megjegyzésére, hogy a PNL ultranacionalista párttá változott, Orban úgy reagált: a Nemzeti Liberális Párt Románia és a román nemzet érdekeit védi, és ha bizonyos álláspontjaik nem tetszenek Kelemen Hunornak, „az az ő problémája”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS