2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi miniszter nem kér vizsgálatot a DNA-val kapcsolatban felmerült vádak ügyében, mert már volt vizsgálat

2018. február 12. 18:30, utolsó frissítés: 18:31

Nem fordul az Igazságügyi Felügyelethez az Országos Korrupcióellenes Ügyészséggel (DNA) kapcsolatban felmerült vádak ügyében, ugyanis már készült az intézményről egy jelentés, amelyet bármikor bemutathat - közölte Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn.

Az igazságügyi tárca vezetője úgy nyilatkozott az Antena 3 televíziócsatornának: amikor visszatér az országba, igyekszik megtalálni a legjobb és leggyorsabb módszert az ügy tisztázására. Szerinte az Igazságügyi Felügyelet vizsgálata csak lassítaná ezt a folyamatot, anélkül, hogy valami újat tárhatna fel a DNA tevékenységével kapcsolatban.

"Ha így állnak a dolgok, a román állampolgároknak meg kell tudniuk, hogyan zajlik bizonyos esetekben a bűnüldözés, hogyan tartják tiszteletben az ártatlanság vélelmét, amelyet az alkotmány is előír' - mondta Toader.

Arra a kérdésre, hogy javasolni fogja-e Laura Codruţa Kövesi DNA-főügyész leváltását, az igazságügyi miniszter azt felelte: értékeli mindazok hozzájárulását, akiknek köszönhetően felszínre kerültek a jelzett problémák. "A jelentésemben biztosan javasolni fogok egy intézkedést is" - mondta Toader. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS