2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

DNA ploieşti-i főügyésze: Soha nem hamisítottunk bizonyítékokat

2018. február 12. 18:41, utolsó frissítés: 18:41

Soha nem hamisított bizonyítékokat, és soha nem kötött törvénytelen megállapodásokat a gyanúsítottakkal az általa vezetett intézmény, jelentette ki hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyészség ploieşti-i ügyosztályának főügyésze, Lucian Onea.

Onea sajtótájékoztatón közölte, hogy a Vlad Cosma vasárnap esti kijelentései alaptalanok, mert a DNA ploieşti-i ügyosztályán mindig betartották a törvényt, soha nem alkalmaztak illegális módszereket a kivizsgálások során, és soha nem kötöttek törvénybe ütköző alkukat a gyanúsítottakkal. Ezt a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács és az Igazságügyi Felügyelet ellenőrzéseinek eredményei is alátámasztják, tette hozzá a területi főügyész.

Lucian Onea szerint a korrupcióellenes ügyészek egyre agresszívebb nyomásnak és megfélemlítési kísérleteknek vannak kitéve, de nem fognak ezek hatására sem meghátrálni.

Hozzátette ugyanakkor, hogy kivizsgálást kért az Igazságügyi Felügyelettől, mert az ügyészek szakmai hírneve forog kockán. A Vlad Cosma volt képviselő (jelenleg vádlott egy korrupciós perben) által közzétett felvételekről kijelentette, hogy elferdítik a valóságot, így próbálva meg befolyásolni az igazságszolgáltató szerveket, ugyanis közeleg Cosma tárgyalásának dátuma, február 19-e.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az ő hangja hallható-e a vasárnap este közzétett hangfelvételen, a főügyész azt felelte: megtörténhet, hogy az ő hangja az, de a felvételeket összeollózták.

Onea azt is elmondta, hogy 2017 novemberében zsarolás miatt indított kivizsgálást az általa vezetett ügyosztály, miután a Cosma családhoz közel álló személyek sajtóbotránnyal fenyegették meg az ügyészeket.

A területi főügyész kifejtette: az ügyészek soha nem ódzkodnak attól, hogy felvétel készül róluk, ugyanis senkivel nem egyezkednek törvénytelen módon.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS