2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szenátus védelmi bizottsága szerint nem kell kihallgatni Dragneát SPP-ügyben

2018. február 13. 18:09, utolsó frissítés: 18:09

A szenátus védelmi bizottsága kedden elutasította a Liviu Dragnea kihallgatására tett javaslatot, a képviselőház elnökének a kormányőrségre (SPP) vonatkozó nyilatkozataival kapcsolatban. A védelmi bizottságok elnökei dönthetnek majd arról, hogy a Dragnea meghallgatására vonatkozó kérést a parlament egyik plenáris ülésének napirendjére tűzi.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) javaslatát, hogy hallgassák meg Dragneát öten ellenezték és négyen támogatták.

Pénteken Liviu Dragnea azt nyilatkozta, elkerülhetetlen, hogy a kormányőrség kivizsgálása érdekében ellenőrző bizottságot hozzanak létre.

Az ügy háttere, hogy Liviu Dragnea január 29-én egy televíziós műsorban azt nyilatkozta, a SPP vezetője, Lucian Pahonţu "a kelleténél jobban" beleártja magát a politikába. "Paul Stănescu (miniszterelnök-helyettes - szerk. megj.) több nyilvános eseményen és az országos végrehajtó bizottság ülésein is mondta, hogy egy jó barátján keresztül Pahonţu azt üzente neki (...), hogy engem valamikor március körül kivégeznek, ő meg tartsa távol magát tőlem, őt védeni fogják, és az is lehet, hogy ő lesz a párt új elnöke" - fogalmazott Dragnea, aki később azt nyilatkozta, hogy a SPP vezetője arra használta az intézményt, hogy információkat gyűjtsön és befolyásolja a kormánytagokat, a pártok vezetőit és 'bizonyos üzeneteket' juttatott el az ügyészekhez és bírókhoz.

A képviselőház elnökének nyilatkozatát követően a Dăncilă-kabinet miniszterei és a szenátus elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu is lemondott a kormányőrség szolgálatairól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS