2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Belső referendumon dönt az USR az elnökjelölt indításáról

2018. február 13. 19:05, utolsó frissítés: 19:05

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) "valószínűleg" indít jelöltet a 2019-es államelnök-választáson, a jelölt személyéről belső referendumon döntenek majd - nyilatkozta kedden az alakulat elnöke, Dan Barna.

"Az a jó az USR-ben, hogy megpróbálunk másképpen politizálni. Valószínűleg az USR is indít jelöltet az elnökválasztáson, a jelölt személyéről pedig belső referendumon dönt a párt, hogy törjünk ki ebből a gyakorlatból, amelyben minden előre le van szögezve" - magyarázta Dan Barna az Adevărul napilapnak adott interjúban.

Barna bevallása szerint még nem döntötte el, hogy ő maga jelölteti-e magát a belső referendumon, ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy Dacian Cioloşt támogassa az alakulat, amennyiben a volt miniszterelnök indul a választáson.

Az USR-elnök hozzátette, pártja rendszeresen találkozik és egyeztet a Cioloş által létesített Románia 100 platform képviselőivel, vannak közös projektjeik, és ha az év második felében megalakul Cioloş pártja - ahogyan azt az exkormányfő kilátásba helyezte - eldöntik, hogy az együttműködés mely formáját választják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS