2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alina Gorghiu: a jobboldalnak közös jelöltet kell állítania a 2019-es államelnök-választáson

2018. február 14. 13:15, utolsó frissítés: 13:15

Közös jelöltet kellene állítania a jobboldalnak a 2019-es államelnök-választáson - véli Alina Gorghiu nemzeti liberális párti szenátor, aki szerint Klaus Johannis jelenlegi elnök lenne a legmegfelelőbb jelölt.

Gorghiu ezzel a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna szerdai nyilatkozatára reagált, aki azt mondta, alakulatának „valószínűleg” lesz saját jelöltje a legközelebbi elnökválasztáson, ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy Dacian Cioloşt támogassa az USR, amennyiben a volt miniszterelnök jelölteti magát.

A PNL-s szenátor úgy véli, egy ilyen döntés jelen politikai helyzetben nem szolgálná az ellenzék érdekeit.

„A Szociáldemokrata Párt gyengül, ami számunkra előny, és mit kell tennie az ellenzéknek, amikor a PSD gyengül? Erősödnie kell. Hogyan? Sokan vagyunk a parlamentben, akik jelentős tapasztalatra tettünk szert, és tudjuk, hogy a parlamenti ellenzék egységesítésére kellene most törekedni”, írja Facebook-bejegyzésében Gorghiu, hozzátéve, az ellenzék érdeme, hogy az igazságügy működését szabályozó törvényeket módosító jogszabályok nem a PSD által eredetileg kívánt formában mennek át a parlamenten, az alkotmánybíróság ugyanis mindhárom törvényt visszaküldte újratárgyalásra.

A liberális szenátor ugyanakkor hangsúlyozza, Klaus Johannis jelenlegi államfőnél nem találhat megfelelőbb jelöltet a jobboldal.

„Minden érv amellett szól, hogy ő a legmegfelelőbb jelölt a jobboldal számára. Ezt mutatják a közvélemény-kutatások, ezt mutatja a politikai valóság is. Kár lenne, ha rivalizálás alakulna ki a jobboldali pártok között.

Ha így lesz, az a PSD-nek fog kedvezni. Az elnökválasztáson egyetlen nyertes lesz. Ezért úgy vélem, az lenne a legjobb, ha a jobboldalnak egyetlen jelöltje lenne, az, akinek messze a legnagyobb esélye van a győzelemre”, érvel bejegyzésében Gorghiu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS