2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

CSM ügyészi osztálya a DNA-ról megjelent állításokról: Valódi nyomásgyakorlás történik

2018. február 14. 16:58, utolsó frissítés: 16:58

Elhatárolódik a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi osztálya az Országos Korrupcióellenes Ügyészséggel (DNA) kapcsolatos, a nyilvánosságban megjelent kijelentésektől.


A CSM ügyészi osztálya közleményt juttatott el szerdán az Agerpres hírügynökséghez, amelyben leszögezi, hogy a DNA tevékenységével kapcsolatban február 11-én napvilágot látott információk valóságtartalmának megvizsgálására az Igazságszolgáltatási Felügyelet, valamint a legfőbb ügyészség az illetékes hatóság.

„Ennek ismeretében elhatárolódunk azoktól a nyilvános állásfoglalásoktól, amelyek a folyó vizsgálatok lezárása előtt fogalmaznak meg következtetéseket. Ezek az állásfoglalások valóságos nyomásgyakorlást jelentenek az ellenőrzések végrehajtására felhatalmazott hatóságokra, amelyek egyedül illetékesek abban, hogy törvényes keretek között leellenőrizzék a tényeket és jól megindokolt következtetéseket fogalmazzanak meg” - olvasható a CSM ügyészi osztályának közleményében.

Az említett dokumentum hozzáteszi, hogy a CSM ügyészei várják a nyilvánosság előtt megjelent információk törvényes és gyors tisztázását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS