2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csütörtökön döntenek a házbizottságok a SPP-t kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozásáról

2018. február 14. 18:03, utolsó frissítés: 18:03

Csütörtökön ül össze a parlament két házbizottsága, hogy döntsenek a kormányőrség (SPP) igazgatója tevékenységét kivizsgáló bizottság létrehozásáról, közölte Liviu Dragnea képviselőházi elnök.

Dragnea elmondta, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnökkel közösen arra a döntésre jutottak, hogy csütörtökön délben összeülnek a házbizottságok, és az ülés fő napirendi pontja a kormányőrség (SPP) igazgatója tevékenységét kivizsgáló bizottság létrehozása lesz.

A testületnek azt kell majd kiderítenie, hogy a Lucian Pahonţu vezette kormányőrség túllépett-e törvényes hatáskörén.

Január 29-ei nyilatkozatában Liviu Dragnea nem tartotta kizártnak, hogy Sorin Grindeanu és Mihai Tudose „szoros kapcsolatban lehetett a titkosszolgálatokhoz közel álló személyekkel.”

Dragnea azt is állította, hogy Paul Stănescu kormányfőhelyettes tájékoztatta őt arról, hogy Pahonţu megüzente neki: március körül Dragneát „kivégzik”, és Paul Stănescu kerülhet a Szociáldemokrata Párt élére.

„Ha ugyanilyen beszélgetése volt Mihai Tudoséval vagy Sorin Grindeanuval, akkor ez magyarázatul szolgálhat számunkra. Nagyon súlyos dolognak tartom”, tette hozzá a nagyobbik kormánypárt elnöke.

Paul Stănescu kormányfőhelyettes később igazolta Dragnea állítását.

Ezt követően Viorica Dăncilă miniszterelnök bejelentette, hogy sem ő, sem kabinetjének tagjai nem veszik többé igénybe a SPP szolgálatait. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS